بررسی تحلیلی- انتقادی نگرشهای دیگری ستیزانه در کتابهای درسی فارسی دکتراختیار بخشی استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان، ایران ikhtiyar.bakhshi@gmail.com چکیده در این مقاله نگرشهای دیگری ستیزانه را در کتابهای درسی با بررسی شعر در امواج سند از دکتر مهدی حمید شیرازی که به مدّت هفده سال از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۹۳ هـ.ش. در کتاب درسی ادبیات فارسی (۱) دوره دبیرستان چاپ و تدریس شده است، با رویکرد ساخت شکنی به طور تحلیلی…
بیشتر بخوانیدآرشیو ها
بررسی كلمات ایر/ اَر و ایران/ اَرَن در متون و لغت نامه های توركی – دکتر اختیار بخشی
متونِ زبانِ پروتوتورک و سومری در زمینۀ «رابطۀ تاریخی زبانهای سومئری/ سومری و تورکی» و «مسئلۀ قدمت زبان تورکی» پروفسور «عثمان ندیم تونا» دارندۀ دکتریِ تورکولوژی (تورک شناسی، مونقولیستک، آلتاییستیک) از دانشگاه واشینگتن آمریکا که در سال ۱۹۶۹م. موفق به کسب عنوان «پروفسوری» از دانشگاه مزبور شده است، کتابی به عناوین یادشده نوشته و از محتوای کتاب در حضور گروهی ۲۲ نفری از اهل فن و متخصّصینِ گوناگون از جمله متخصّصینِ زبانهای خاور نزدیک، میانه…
بیشتر بخوانیدبررسی ریشه شناختی کلمۀ ایران در متون و لغتنامه های توركی / دکتر اختیار بخشی
ikhtiyar.bakhshi@gmail.com متونِ زبانِ پروتوتورک و سومری در زمینۀ «رابطۀ تاریخی زبانهای سومری و تورکی و مسئلۀ قدمت زبان تورکی» پروفسور «عثمان ندیم تونا» دارندۀ دکتریِ تورکولوژی (تورک شناسی، مونقولیستک، آلتاییستیک) از دانشگاه واشینگتن آمریکا که در سال ۱۹۶۹م. موفق به کسب عنوان «پروفسوری» از دانشگاه مزبور شده است، کتابی به عناوین یادشده نوشته و از محتوای کتاب در حضور گروهی ۲۲ نفری از اهل فن و متخصّصینِ گوناگون از جمله متخصّصینِ زبانهای خاور نزدیک،…
بیشتر بخوانیدنکتۀ مهمی درباره فردوسی و مدح محمود غزنوی / دکتر اختیار بخشی
ikhtiyar.bakhshi@gmail.com نام سلطان محمود غزنوی را فردوسی توسی در شاهنامه بیش از ۱۵ بار به قصد ستايش آورده است و مدح این سلطان ادبپرور ترک در جای جای شاهنامه خودنمایی می کند . برای نمونه ای از صدها بیت مدح محمود در شاهنامه ر.ك. فردوسی، ۱۳۸۰: ۶-۷ : ستایش سلطان محمود، بیتهای ۱۷۴ تا ۲۲۴ که فردوسی از عدالت و بخشندگی سلطان محمود یاد می کند. همان: ۵۳۷، جنگ بزرگ کیخسرو با افراسیاب، در…
بیشتر بخوانیدفرهنگ وطندوستی یا ضدفرهنگ دیگری ستیزی؟ / دکتر اختیار بخشی
بررسی تحلیلی- انتقادی نگرشهای دیگری ستیزانه در کتابهای درسی فارسی دکتراختیار بخشی استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان، ایران ikhtiyar.bakhshi@gmail.com چکیده در این مقاله نگرشهای دیگری ستیزانه را در کتابهای درسی با بررسی شعر در امواج سند از دکتر مهدی حمید شیرازی که به مدّت هفده سال از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۹۳ هـ.ش. در کتاب درسی ادبیات فارسی (۱) دوره دبیرستان چاپ و تدریس شده است، با رویکرد ساخت شکنی به طور…
بیشتر بخوانید